Welcome at Rotary Club Lovendegem

Rotary en Rotary Lovendegem

Leden 2016-2017Leden 2016-2017

Wat is Rotary ?

Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de beroeps- en zakenwereld die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld.  

De organisatie heeft op vandaag meer dan 1,2 miljoen leden die behoren tot meer 35 000 clubs in meer dan 200 landen. 

Wat doet Rotary ?

De voornaamste doelstelling van een Rotaryclub is dienstbetoon, binnen de eigen gemeenschap, maar ook op nationaal en internationaal vlak.

Sinds meer dan 110 jaar houdt Rotary vriendschap, diversiteit, integriteit en leiderschap hoog in het vaandel. Rotaryleden gebruiken hun competenties, passie en energie om binnen de eigen gemeenschap, op nationaal en internationaal vlak aan dienstbetoon te doen. Rotariërs werken projecten uit die zich richten op de meest kritieke problemen van dit moment, zoals de gezondheid van de kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld.

Wie is Rotary Lovendegem?

In België en Luxemburg telt Rotary 273 clubs en 10600 leden.  Rotary Club Lovendegem is de lokale Rotary Club in en rond Lovendegem - Zomergem – Evergem en omstreken.  De Club werd opgericht in 2014 en telt momenteel een 25-tal leden.

Wat doet Rotary Lovendegem?

Naast een actieve partner in de internationale projecten wil Rotary Club Lovendegem zelf ook vooral een regionaal verankerde serviceclub zijn. 

Door middel van diverse fundraisingprojecten dragen wij een steentje bij in de ondersteuning van allerhande lokale sociale projecten.

Gedurende ons jonge bestaan ondersteunden wij reeds meerdere projecten van diverse instellingen waaronder BabyNest, NVSG, Ahosa, De Speelfontein, De Triangel, Polio preventie.

Rotary Club Lovendegem staat open voor professioneel actieve en sociaal geëngageerde dames en heren die deze doelstellingen in een enthousiaste en vriendschappelijke sfeer willen helpen realiseren.

Op regelmatige basis brengen eigen leden hun persoonlijke inzichten naar voren en worden gastsprekers uitgenodigd. Dergelijke initiatieven laten onze leden toe om hun visie omtrent maatschappelijke, culturele, politieke, beroepsmatige , godsdienstige …  onderwerpen al dan niet in dialoog met vrienden te overschouwen, en dit van uit een volkomen neutrale benadering.  Ook bedrijfsbezoeken passen in dat kader.

Interesse?

Contacteer ons via Info@rotarylovendegem.be of neem contact op met :

  • Paul Temmerman, ledenbeheer: 0475 34 45 12
  • Dirk Hoet, secretariaat: 0475 67 71 25

Of neem en kijkje op onze website: http://www.rotarylovendegem.be/


Next events

more »

Latest News

more »